Nieuws

Nieuws

U vindt hier actuele berichten over de activiteiten bij Residence Chateau. We organiseren regelmatig activiteiten zoals lezingen, gezamenlijke diners, zangoptredens of een wandeling. Samen bezig zijn en onderlinge contacten is belangrijk voor ieders welzijn. Ook vindt u hier algemene berichten over de (ouderen)zorg of berichten uit de pers.


nieuwsitem

Mooie zomerdag in Scheveningen

Flaneren langs de zee, een drankje op een terras, lekker eten in een restaurant. Allemaal ingrediënten voor een mooie zomerdag in de haven van Scheveningen. De bewoners van Chateau Residence besloten er eens een kijkje te nemen en dat bleek een uitstekend idee!


Lees verder...

nieuwsitem

Zomerse salade

Het is vaak erg lastig om in de warme zomerse maanden op een verantwoorde, gezonde manier te blijven eten. Ook voor (kwestbare) ouderen is het belangrijk voldoende vitaminen binnen te krijgen. Onze kok weet er wel raad mee. Frisse en lichte zomerse recepten, zoals een maaltijdsalade, een fruitsalade, lichte pastagerechten of heldere soepen doen het goed. De bewoners genieten ervan!


nieuwsitem

Oefening BHV baart kunst

Veiligheid heeft Residence Chateau hoog in het vaandel. Jaarlijks gaan de Bedrijfshulverleners (BHV-ers) van het huis op BHV Herhaling. Nieuwe BHV-ers krijgen de BHV Opleiding. Zo weten zij precies wat er moet gebeuren als het erop aankomt. Ook in juni 2018 gingen enkele medewerkers onder professionele begeleiding aan de slag.

Lees verder...

nieuwsitem

Feestelijkheden bij Residence Chateau

Twee maal feest in een week tijd! Bij Residence Chateau werd de inhuldiging van het huwelijk van Meghan Markle en prins Harry op gepaste wijze gevierd én de 100ste verjaardag van een van onze bewoners.Lees verder...

nieuwsitem

Kleien voor Moederdag

Knutselen is leuk voor jong en oud! En dat weten we bij Residence Chateau. Een aantal bewoners maakte samen met een paar jonge bezoekertjes mooie kleifiguurtjes. De resultaten werden na afloop van het knutseluur uitgestald in ons huis in afwachting van Moederdag…Lees verder...

nieuwsitem

Bewoners musiceren

Eens in de veertien dagen is er muziekles bij Residence Chateau. In de Koningkamer komt het muzikale talent tot leven onder deskundige begeleiding. Meerdere studies wijzen uit dat muziek maken een gevoel van voldoening en veiligheid brengt.


Lees verder...

nieuwsitem

Pasen met prachtige eieren

Vroeger was Pasen ook een landbouwfeest. Het markeerde het begin van de lente en het einde van een tijd van schaarste, die heerste als de voorraden van de winter opraakten. Daar komen ook veel paasgebruiken vandaan, zoals het rapen van eieren. In Residence Chateau bereidden de bewoners zich samen voor op Pasen, met het beschilderen van houten eieren.

Lees verder...

nieuwsitem

Knuffelen met lammetjes

‘Hiep hiep hoera!! De eerste lammetjes zijn geboren!’ Deze blije woorden staan op de website van boerderij ’t Geertje in Zoeterwoude. Een goede reden voor de bewoners van Residence Chateau om er een dagje op uit te trekken. Want wat is er nu leuker dan knuffelen met deze schattige dieren?


Lees verder...

nieuwsitem

Rode kater op bezoek

Niet alleen bij Jan, Jans en de kinderen is de rode kater een graag geziene gast, onlangs was de kater in huize Residence Chateau op bezoek. En waar de rode kater in de strip altijd een verstandig woordje klaar heeft, liet hij zich de knuffels en aaien van de bewoners welgevallen.Lees verder...

nieuwsitem

Dag winter! Hallo voorjaar!

Over een paar dagen begint de lente. Dan kunnen we weer genieten van de kleurrijke en heerlijk geurende bollenvelden. De bewoners van Residence Chateau haalden nu al het voorjaar in huis met vrolijke, frisse houten tulpjes in alle kleuren van de regenboog.Lees verder...

nieuwsitem

Vrolijke harten voor Valentijn

Binnenkort is het weer Valentijnsdag. Deze dag is het perfecte moment om een partner, beste vriend(in) of een lief familielid eens te laten weten dat je aan hem of haar denkt. De meeste mensen kopen een leuke valentijnskaart. Residence Chateau besloot het dit jaar eens helemaal anders te doen.


Lees verder...

nieuwsitem

Heerlijke sfeer met muziekduo

Belangrijke momenten in ons leven zijn soms gekoppeld aan muziekherinneringen. Momenten van vreugde en verdriet die je niet wilt kwijtraken. Toch overkomt het mensen die een vorm van dementie hebben. Bij dementie kan muziek vergeten herinneringen naar boven halen. Bij Residence Chateau gebeurde dat bij het optreden van violiste Lia Jansen en haar pianist.

Lees verder...

nieuwsitem

Blije gezichten met High Tea

High Tea met Kerstmis is weer eens wat anders dan het traditionele kerstdiner. De bewoners van Residence Chateau én hun familieleden hebben er echt van genoten. De High Tea werd gehouden op de donderdag voor kerst in de gezamenlijke woonkamer waarin een prachtige kerstboom prijkte.


Lees verder...

nieuwsitem

Nagenieten van hoog bezoek

Het is bijna Kerst, maar in Residence Chateau wordt nog even nagenoten van het bezoekje van de Goedheiligman. Hij kwam tijdens zijn rondgang op 5 december ook even langs bij de bewoners en het personeel van ons verpleeghuis in Den Haag.Lees verder...

nieuwsitem

Tijgerbrood op nummer 1

Nederland is broodland. Wie is er niet gewend aan de boterham bij het ontbijt en de lunch? Daarom hebben we een paar weken geleden een broodproeverij gehouden in Residence Chateau. We hebben nu op veler verzoek vers tijgerbrood.Lees verder...

nieuwsitem

Kerstsfeer proeven in tuincentrum

Nog even en het is weer Kerstmis; volgens velen de gezelligste tijd van het jaar. Enkele bewoners van Residence Chateau bezochten tuincentrum De Bosrand in Wassenaar, samen met familieleden en drie vaste vrijwilligers.

Lees verder...

nieuwsitem

Pilot gestart met ‘Caren zorgt’

Residence Chateau is met twee families een pilot gestart met het online platform ‘Care(n) zorgt’. Via dit platform kunnen familie en zorgaanbieders samenwerken rondom een cliënt. Het helpt de familie om informatie te delen, goed op de hoogte te zijn van de zorg en eventuele bezoeken samen te organiseren.


Lees verder...

nieuwsitem

Tweede huisarts

Residence Chateau heeft onlangs een tweede huisarts aangenomen, waardoor bewoners kunnen kiezen voor een man of een vrouw. ‘Wij zijn van mening dat een seksespecifieke benadering de kwaliteit van zorg verhoogt’, zegt Pauline van Munster van Residence Chateau.


Lees verder...

nieuwsitem

Plaatselijke Picasso’s

Wie graag creatief bezig is, deed mee met de schildermiddag. Met voorgedrukte tekeningen konden de bewoners zich volledig concentreren op kleurgebruik en het omgaan met schildermateriaal. De gezellige middag leverde heel wat prachtige platen op, waar de makers terecht trots op waren.
nieuwsitem

Genieten van muziek

De Koningskamer werd onlangs overspoeld met prachtige pianomuziek. De bewoners konden luisteren naar een privéconcert, onder het genot van een lekker kopje koffie. Pianiste Stephanie Haasnoot speelde bekende klassieke stukken. Een heel gezellige middag waarin liefhebbers van muziek hun hart op konden halen.
nieuwsitem

Met je elastieken benen…

De stoelen gingen aan de kant en de voeten van de vloer bij de vrolijke bewegingsactiviteit dansen. Onder begeleiding konden de bewoners van Residence Chateau zich uitleven op de dansvloer. Ook wie in een rolstoel zat kon deelnemen. Bewegen kan immers op meerdere manieren. Zo blijven we allemaal fit van lijf en jong van geest.nieuwsitem

Sportief potje sjoelen

De bewoners van Residence Chateau konden zich van hun sportieve kant laten zien tijdens de sjoelmiddag eind juli 2017. Het oer-Hollandse gezelschapsspel bood aan de deelnemers veel vermaak. Bewegen is gezond voor het lijf en ook voor de hersenen. Zo sloegen we twee vliegen in één klap. Het was een leuke middag waarin gezellig werd gepraat en genoten van koffie met wat lekkers.nieuwsitem

Puppy’s knuffelen

Bijzonder bezoek in Residence Chateau: puppy’s. De schattige diertjes brachten bij iedereen een lach op het gezicht. Uit onderzoek blijkt dat sociale informatie door hond en mens hetzelfde worden verwerkt. Een reden voor de hechte band tussen mens en viervoeter. Het bezoek past in het belevingsgerichte beleid van ons woonzorghuis. Klik hier om de aaibare fotoserie te bekijken.


nieuwsitem

Veiligheid voorop!

De veiligheid van bewoners en personeel nemen we uiterst serieus. Daarom oefenen we regelmatig, zodat iedereen op de juiste manier reageert bij kleine en grote calamiteiten. Onlangs hebben Bedrijfshulpverleners en personeel weer doorgenomen wat moet gebeuren tijdens een ontruiming. Ook is een ontruimingsoefening gehouden. Zo zijn we op alles voorbereid om optimale veiligheid te garanderen.


nieuwsitem

Cursus valpreventie

In samenwerking met Respect Zorggroep organiseert Welzijn Scheveningen de cursus valpreventie. Wilt u weten wat u kunt doen om vallen te voorkomen, dan bent u van harte welkom. De cursus wordt in het voor- en najaar gegeven (vier bijeenkomsten van 2 uur). Bent u geïnteresseerd, dan kunt u dat doorgeven via ouderenadviseurs@welzijnscheveningen.nl. Voorafgaand aan de nieuwe cursus wordt er contact met u opgenomen.


nieuwsitem

Alzheimer Café Scheveningen

Iedere eerste woensdag van de maand kunnen mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden praten over leven met dementie in het Alzheimer Café. In Scheveningen vindt u het Alzheimer Café in het Couvéehuis aan de Frankenslag 139. Het thema van de bijeenkomst in september is Communicatie en dementie. Aanvang programma om 19.30 uur. Voor meer informatie: www.welzijnscheveningen.nl.


nieuwsitem

Continue verbetering

In de werkoverleggen zijn kwaliteit en veiligheid terugkerende onderwerpen. Ons professionele zorgteam heeft onze cliënten centraal staan. Zij overleggen regelmatig waar nog verbeterpunten zijn en hoe we bewoners optimaal kunnen ondersteunen in door hen gewenste leefwijze. Als organisatie met het HKZ-keurmerk zien we kwaliteit als iets dynamisch: we werken continu aan het verbeteren van zorg- en dienstverlening.


nieuwsitem

Mondriaan brengt stijl in huis

Residence Chateau staat er deze zomer gekleurd op. De strakke kleuren van Piet Mondriaan sieren sinds kort een raam en een deur. We nemen hiermee deel aan het Mondriaanjaar. Door heel Den Haag zijn er gebouwen versierd met de bekende rode, gele en blauwe vlakken en zwarte balken. Wie van kunst houdt komt in Residence Chateau zeker aan zijn trekken.nieuwsitem

De zomerhitte te lijf

Wat voor weer het wordt, is in Nederland steeds een verrassing. Het komt niet vaak voor dat we zo lang op zulk mooi zomerweer getrakteerd worden. Voor de bewoners van Residence Chateau was de hitte ook wel een uitdaging. Op zulke dagen brengt een lekker ijsje verkoeling. In de tuin van Residence Chateau was het goed toeven. De bewoners en verzorgers deden het rustig aan.


nieuwsitem

HKZ-audit glansrijk uitgevoerd

‘De bewoners gaven aan tevreden te zijn over de zorg en de sfeer in Residence Chateau.’ Dat is eigenlijk het grootste compliment dat wij tijdens de audit voor de HKZ-certificering konden krijgen, vertelt Marieke Agterberg, locatiemanager. Op het nieuws is veel te doen over het huidige reguliere zorgstelsel. Kiezen voor particuliere zorg kan dan een verademing zijn.

Lees verder...

nieuwsitem

Digitaal medicatiesysteem

‘Met de invoering van een nieuw medicatiebeleid zijn wij overgegaan op een digitaal medicatiesysteem in samenwerking met apotheek Seinpost in Scheveningen’, vertelt locatiemanager Marieke Agterberg. ‘We verwachten dat die verplichting eraan zit te komen en bovendien vinden wij het veiliger voor onze bewoners en medewerkers. De kans op fouten wordt hierdoor tot een minimum beperkt.’


nieuwsitem

Pasen in Residence Chateau

We vierden samen Pasen met een heerlijke lunch in de Koningskamer. Lekker geurende, versgebakken broodjes, krentenwegge en verse sappen lieten de bewoners zich goed smaken. Ook maakten we samen met de bewoners enkele dagen voor Pasen prachtige lentestukjes, waarin gekleurde eieren natuurlijk niet ontbraken. Het paasgevoel was bij Residence Chateau door medewerkers en bewoners goed in huis gehaald.


nieuwsitem

Genieten van het voorjaar

Begin april werd zelfs gesproken van een flitslente met volop zon en hoge temperaturen, maar ook in maart hadden we mooie zonnige dagen. Een tijdelijke zuidenwind met aanvoer van droge en warme lucht zorgt voor al die heerlijkheid. De bewoners en verzorgers van Residence Chateau genoten met volle teugen van de vroege voorjaarszon. In de directe omgeving van het huis is een heerlijk wandelpark.


nieuwsitem

De lente komt eraan…

Je voelt het, je ruikt het en je hoort het aan de steeds vaker fluitende vogels: de lente komt eraan! En wat is er leuker om vlakbij je raam roodborstjes, pimpel- of koolmeesjes te spotten? Daarom ging een aantal bewoners in de Koningszaal aan de slag met het rijgen van pindasnoeren en met het schilderen van vogelhuisjes.

Lees verder...

nieuwsitem

Belevingsgerichte zorg bij Residence Chateau

‘Belevingsgerichte zorg, daar draait het om bij Residence Chateau’, vertelt Marieke Agterberg. Dit particuliere woonzorgcentrum aan de Kanaalweg in Scheveningen vindt dat de mindset bij ‘wonen voor senioren’ anders moet. ‘We willen aansluiten op de door bewoners gewenste leefwijze. Bedenk hoe je zelf zou willen dat je oude dag eruit ziet? Dat gaat verder dan zorg. Het gaat erom dat mensen een fijne besteding van de dag beleven.’

Lees verder...

nieuwsitem

Feestdagen in Residence Chateau

‘Het is heerlijk om de mensen ook op latere leeftijd zo optimaal mogelijk te laten genieten’, zegt Pauline van Munster van Residence Chateau. ‘Vandaar dat we samen met de bewoners Sinterklaas vierden en zongen zoals vroeger. Ook maakten de bewoners kerststukjes.’ Liefde en aandacht voor de mens staat hoog in het vaandel bij onze woonzorgvoorziening. ‘Je merkt echt dat de bewoners dat nodig hebben.’

Lees verder...

nieuwsitem

Indisch Buffet

Op een doordeweekse dag, zomaar omdat het lekker is, hebben de bewomers van Residence Chateau geoten van een Indisch Buffet. Den Haag staat ten slotte bekend om zijn vele Indische restaurantjes. De bewoners genoten van de afwisseling van smaken. De mennsen die het echt konden, weten omdat ze van Indische afkomst zijn, riepen 'dit is precies zoals het vroeger ook smaakte'.


nieuwsitem

Pianoconcert

Afgelopen week heeft op een mooie juli middag, de jonge pianist Guillaume, de bewoners van Residence Chateau getrakteerd op een virtuoos pianoconcert. Hij heeft werken van Chopin gespeeld, en enkele eigen composities met een licht klassiek karakter. Guillaume speelt binnenkort in een kleine zaal in Parijs.nieuwsitem

Vrolijk zangduo

Op een maandagmiddag, terwijl het buiten regende en waaide, zaten de bewoners van Residence Chateau in de Koningskamer te genieten van een muziek duo.

Het unieke van het zangduo was dat ze oude Hollandse liedjes ten gehore brachten, terwijl er op de achtergrond een film meedraaide met beelden uit de periode waarin de liedjes populair waren. Voor veel bewoners waren dit herkenbare beelden, en de teksten van de liedjes werden door sommigen meegezongen.  Zelfs hier en daar maakte iemand een dansje.


nieuwsitem

Bezoek aan boerderij 't Geertje

Op donderdag hebben we een bezoek gebracht aan boerderij 't Geertje. Dat is een biologische boerderij waar geiten, varkens en allerlei pluimvee los rondscharrelt. Omdat het nog voorjaar is en de lammeren van de geiten nog jong zijn, mag er zo af en toe gevoederd worden. Tijdens de lunch hebben de bewoners erg genoten van pannenkoeken van de eieren van eigen land.

Lees verder...

nieuwsitem

Bibliotheek opgeleverd

De nieuwe bibliotheek in Residence Chateau was eind maart 2015 een feit! Ook hier komt de warme sfeer die in heel het huis te vinden is, terug. Lekkere fauteuils bieden de bewoners even een plek om te zitten met een goed boek. Met de oplevering van de bibliotheek is de verbouwing van het huis afgerond.
nieuwsitem

Heerlijke voorjaarswandeling

Het is voorjaar, dus weer de hoogste tijd voor lange wandelingen. Dat geldt ook voor de bewoners van Residence Chateau. Onder begeleiding van een aantal liefdevolle verzorgenden en gastvrouwen wordt volop genoten van het zonnetje.Lees verder...

nieuwsitem

Klaar voor de lente!

De verbouwing van het souterrain bij Residence Chateau is voorspoedig verlopen. Alles is geschilderd, er ligt nieuwe vloerbedekking en er is een nieuwe keuken geplaatst voor het personeel. Over twee weken wordt de bibliotheek voor de bewoners in gebruik genomen. Dan ziet alles er weer fris en schoon uit. Residence Chateau is klaar voor de lente!

Lees verder...

nieuwsitem

Opknapbeurt souterrain

Er wordt hard gewerkt in Residence Chateau. Het afgelopen jaar is er al veel werk verzet. Het hele pand is geschilderd en er zijn diverse vloeren vervangen. Nu is het souterrain toe aan een rigoureuze opknapbeurt. Over twee weken moet alles klaar zijn.Lees verder...

nieuwsitem

Vrolijke expositie

Mensen vinden mijn schilderijen heel kleurrijk, vrolijk en mooi’, vertelt kunstenares Gordana Zagorec. Ze exposeerde in december en januari bij Residence Chateau. ‘Ik maak schilderijen naar aanleiding van dromen en ik laat me inspireren door de natuur.’ Op het prikbord in de ontvangstruimte hangt een prijslijst van de schilderijen.


Lees verder...

nieuwsitem

‘Mensen gelukkig maken’

‘Het is heerlijk om de mensen ook op latere leeftijd zo optimaal mogelijk te laten genieten’, zegt Marja de Geus, eerstverantwoordelijke voor onze afdeling Service. ‘Ondanks de wijzigingen in de zorg hebben wij liefde en aandacht voor de mens nog steeds hoog in het vaandel. Je merkt echt dat de bewoners dat nodig hebben.’


Lees verder...

nieuwsitem

Gezellige middag sjoelen

Na de drukke feestdagen blijft het gezellig bij Residence Chateau. Wekelijkse worden leuke activiteiten georganiseerd. Op dinsdag 6 januari konden de bewoners een middag sjoelen. Ze deden dit onder het genot van een kopje thee met een koekje. Een aantal medebewoners vermaakte zich prima als toeschouwer. De activiteit vond plaats in de Koningszaal.nieuwsitem

Kerstsfeer in huis

Nu de Kerst eraan komt, heerst ook in Residence Chateau een prettige kerstsfeer. De bewoners zijn onlangs samen met enkele medewerkers naar tuincentrum De Bosrand in Wassenaar gegaan. Zij genoten van alle kerstartikelen, pracht en praal die daar te zien is. Ook zijn kerststukken gemaakt, die nu de tafels in de Koningszaal sieren.
nieuwsitem

Residence Chateau in de bloemen

Juist nu de dagen korter worden en de winter zich aandient, maken we het binnen extra gezellig. Bij Residence Chateau is daarom een bijeenkomst bloemschikken gehouden.

Onder deskundige begeleiding gingen de bewoners met fleurige bloemen aan de slag en kwam er een prachtig tafelstuk uit.


nieuwsitem

Optreden van Blue Sky

Een verslag van de muzikanten.

De gastvrijheid en de ontvangst in Residence Chateau hebben wij als zeer plezierig, attent en behulpzaam ervaren.

De reactie van de bewoners was enthousiast. Het sfeer maken ging als vanzelf vanwege de positieve reactie van de aanwezigen. Tijdens het optreden merkten we dat de bewonersgroep van Residence Chateau duidelijk een muzikale achtergrond en kennis van muziek heeft. Wij zien uit naar een volgend muzikaal samenzijn!


nieuwsitem

Bewoners bezoeken Rosarium

Residence Chateau organiseert graag gevarieerde activiteiten, zo mogelijk buitenshuis. Eind juni brachten de bewoners een bezoek aan het Rosarium in het Westbroekpark.

Het Westbroekpark is een van Europa's mooiste parken, het dankt zijn ontstaan aan het 50-jarig regeringsjubileum van Koningin Wilhelmina.

Lees verder...

nieuwsitem

Verzorgd wonen op niveau

De oude dag doorbrengen in een ruim en luxe appartement in een monumentaal pand, is nog steeds de wens van veel senioren. Dat merkt ook Residence Chateau in het Van Stolkpark in Scheveningen. Men zet graag het wooncomfort en de levensstijl voort die men gewend is. Daar hebben senioren best iets voor over, zo blijkt uit de toestroom naar de particuliere ouderenzorg.

Lees verder...

nieuwsitem

Tekening toont verbondenheid

De dagelijkse activiteiten die bewoners van Residence Chateau hebben, scheppen al snel een band. In bijgaande tekening, gemaakt door een familielid van een bewoner, krijgt u een beeld van de band die twee van onze vrouwelijke bewoners hebben. Ook hier gaat het tijdens een activiteit – hier is dat bloemschikken – niet per se om het resultaat, maar het in verbondenheid delen van gedachten en gevoelens met elkaar.

© Copyright 2018 - Privacybeleid