Nieuws

Nieuws

U vindt hier actuele berichten over de activiteiten bij Residence Chateau. We organiseren regelmatig activiteiten zoals lezingen, gezamenlijke diners, zangoptredens of een wandeling. Samen bezig zijn en onderlinge contacten is belangrijk voor ieders welzijn. Ook vindt u hier algemene berichten over de (ouderen)zorg of berichten uit de pers.


nieuwsitem

HKZ-audit glansrijk uitgevoerd

‘De bewoners gaven aan tevreden te zijn over de zorg en de sfeer in Residence Chateau.’ Dat is eigenlijk het grootste compliment dat wij tijdens de audit voor de HKZ-certificering konden krijgen, vertelt Marieke Agterberg, locatiemanager. Op het nieuws is veel te doen over het huidige reguliere zorgstelsel. Kiezen voor particuliere zorg kan dan een verademing zijn.

Lees verder...

nieuwsitem

Digitaal medicatiesysteem

‘Met de invoering van een nieuw medicatiebeleid zijn wij overgegaan op een digitaal medicatiesysteem in samenwerking met apotheek Seinpost in Scheveningen’, vertelt locatiemanager Marieke Agterberg. ‘We verwachten dat die verplichting eraan zit te komen en bovendien vinden wij het veiliger voor onze bewoners en medewerkers. De kans op fouten wordt hierdoor tot een minimum beperkt.’


nieuwsitem

Pasen in Residence Chateau

We vierden samen Pasen met een heerlijke lunch in de Koningskamer. Lekker geurende, versgebakken broodjes, krentenwegge en verse sappen lieten de bewoners zich goed smaken. Ook maakten we samen met de bewoners enkele dagen voor Pasen prachtige lentestukjes, waarin gekleurde eieren natuurlijk niet ontbraken. Het paasgevoel was bij Residence Chateau door medewerkers en bewoners goed in huis gehaald.


nieuwsitem

Genieten van het voorjaar

Begin april werd zelfs gesproken van een flitslente met volop zon en hoge temperaturen, maar ook in maart hadden we mooie zonnige dagen. Een tijdelijke zuidenwind met aanvoer van droge en warme lucht zorgt voor al die heerlijkheid. De bewoners en verzorgers van Residence Chateau genoten met volle teugen van de vroege voorjaarszon. In de directe omgeving van het huis is een heerlijk wandelpark.


nieuwsitem

De lente komt eraan…

Je voelt het, je ruikt het en je hoort het aan de steeds vaker fluitende vogels: de lente komt eraan! En wat is er leuker om vlakbij je raam roodborstjes, pimpel- of koolmeesjes te spotten? Daarom ging een aantal bewoners in de Koningszaal aan de slag met het rijgen van pindasnoeren en met het schilderen van vogelhuisjes.

Lees verder...

nieuwsitem

Belevingsgerichte zorg bij Residence Chateau

‘Belevingsgerichte zorg, daar draait het om bij Residence Chateau’, vertelt Marieke Agterberg. Dit particuliere woonzorgcentrum aan de Kanaalweg in Scheveningen vindt dat de mindset bij ‘wonen voor senioren’ anders moet. ‘We willen aansluiten op de door bewoners gewenste leefwijze. Bedenk hoe je zelf zou willen dat je oude dag eruit ziet? Dat gaat verder dan zorg. Het gaat erom dat mensen een fijne besteding van de dag beleven.’

Lees verder...

nieuwsitem

Feestdagen in Residence Chateau

‘Het is heerlijk om de mensen ook op latere leeftijd zo optimaal mogelijk te laten genieten’, zegt Pauline van Munster van Residence Chateau. ‘Vandaar dat we samen met de bewoners Sinterklaas vierden en zongen zoals vroeger. Ook maakten de bewoners kerststukjes.’ Liefde en aandacht voor de mens staat hoog in het vaandel bij onze woonzorgvoorziening. ‘Je merkt echt dat de bewoners dat nodig hebben.’

Lees verder...

nieuwsitem

Indisch Buffet

Op een doordeweekse dag, zomaar omdat het lekker is, hebben de bewomers van Residence Chateau geoten van een Indisch Buffet. Den Haag staat ten slotte bekend om zijn vele Indische restaurantjes. De bewoners genoten van de afwisseling van smaken. De mennsen die het echt konden, weten omdat ze van Indische afkomst zijn, riepen 'dit is precies zoals het vroeger ook smaakte'.


nieuwsitem

Pianoconcert

Afgelopen week heeft op een mooie juli middag, de jonge pianist Guillaume, de bewoners van Residence Chateau getrakteerd op een virtuoos pianoconcert. Hij heeft werken van Chopin gespeeld, en enkele eigen composities met een licht klassiek karakter. Guillaume speelt binnenkort in een kleine zaal in Parijs.nieuwsitem

Vrolijk zangduo

Op een maandagmiddag, terwijl het buiten regende en waaide, zaten de bewoners van Residence Chateau in de Koningskamer te genieten van een muziek duo.

Het unieke van het zangduo was dat ze oude Hollandse liedjes ten gehore brachten, terwijl er op de achtergrond een film meedraaide met beelden uit de periode waarin de liedjes populair waren. Voor veel bewoners waren dit herkenbare beelden, en de teksten van de liedjes werden door sommigen meegezongen.  Zelfs hier en daar maakte iemand een dansje.


nieuwsitem

Bezoek aan boerderij 't Geertje

Op donderdag hebben we een bezoek gebracht aan boerderij 't Geertje. Dat is een biologische boerderij waar geiten, varkens en allerlei pluimvee los rondscharrelt. Omdat het nog voorjaar is en de lammeren van de geiten nog jong zijn, mag er zo af en toe gevoederd worden. Tijdens de lunch hebben de bewoners erg genoten van pannenkoeken van de eieren van eigen land.

Lees verder...

nieuwsitem

Bibliotheek opgeleverd

De nieuwe bibliotheek in Residence Chateau was eind maart 2015 een feit! Ook hier komt de warme sfeer die in heel het huis te vinden is, terug. Lekkere fauteuils bieden de bewoners even een plek om te zitten met een goed boek. Met de oplevering van de bibliotheek is de verbouwing van het huis afgerond.
nieuwsitem

Heerlijke voorjaarswandeling

Het is voorjaar, dus weer de hoogste tijd voor lange wandelingen. Dat geldt ook voor de bewoners van Residence Chateau. Onder begeleiding van een aantal liefdevolle verzorgenden en gastvrouwen wordt volop genoten van het zonnetje.Lees verder...

nieuwsitem

Klaar voor de lente!

De verbouwing van het souterrain bij Residence Chateau is voorspoedig verlopen. Alles is geschilderd, er ligt nieuwe vloerbedekking en er is een nieuwe keuken geplaatst voor het personeel. Over twee weken wordt de bibliotheek voor de bewoners in gebruik genomen. Dan ziet alles er weer fris en schoon uit. Residence Chateau is klaar voor de lente!

Lees verder...

nieuwsitem

Opknapbeurt souterrain

Er wordt hard gewerkt in Residence Chateau. Het afgelopen jaar is er al veel werk verzet. Het hele pand is geschilderd en er zijn diverse vloeren vervangen. Nu is het souterrain toe aan een rigoureuze opknapbeurt. Over twee weken moet alles klaar zijn.Lees verder...

nieuwsitem

Vrolijke expositie

Mensen vinden mijn schilderijen heel kleurrijk, vrolijk en mooi’, vertelt kunstenares Gordana Zagorec. Ze exposeerde in december en januari bij Residence Chateau. ‘Ik maak schilderijen naar aanleiding van dromen en ik laat me inspireren door de natuur.’ Op het prikbord in de ontvangstruimte hangt een prijslijst van de schilderijen.


Lees verder...

nieuwsitem

‘Mensen gelukkig maken’

‘Het is heerlijk om de mensen ook op latere leeftijd zo optimaal mogelijk te laten genieten’, zegt Marja de Geus, eerstverantwoordelijke voor onze afdeling Service. ‘Ondanks de wijzigingen in de zorg hebben wij liefde en aandacht voor de mens nog steeds hoog in het vaandel. Je merkt echt dat de bewoners dat nodig hebben.’


Lees verder...

nieuwsitem

Gezellige middag sjoelen

Na de drukke feestdagen blijft het gezellig bij Residence Chateau. Wekelijkse worden leuke activiteiten georganiseerd. Op dinsdag 6 januari konden de bewoners een middag sjoelen. Ze deden dit onder het genot van een kopje thee met een koekje. Een aantal medebewoners vermaakte zich prima als toeschouwer. De activiteit vond plaats in de Koningszaal.nieuwsitem

Kerstsfeer in huis

Nu de Kerst eraan komt, heerst ook in Residence Chateau een prettige kerstsfeer. De bewoners zijn onlangs samen met enkele medewerkers naar tuincentrum De Bosrand in Wassenaar gegaan. Zij genoten van alle kerstartikelen, pracht en praal die daar te zien is. Ook zijn kerststukken gemaakt, die nu de tafels in de Koningszaal sieren.
nieuwsitem

Residence Chateau in de bloemen

Juist nu de dagen korter worden en de winter zich aandient, maken we het binnen extra gezellig. Bij Residence Chateau is daarom een bijeenkomst bloemschikken gehouden.

Onder deskundige begeleiding gingen de bewoners met fleurige bloemen aan de slag en kwam er een prachtig tafelstuk uit.


nieuwsitem

Optreden van Blue Sky

Een verslag van de muzikanten.

De gastvrijheid en de ontvangst in Residence Chateau hebben wij als zeer plezierig, attent en behulpzaam ervaren.

De reactie van de bewoners was enthousiast. Het sfeer maken ging als vanzelf vanwege de positieve reactie van de aanwezigen. Tijdens het optreden merkten we dat de bewonersgroep van Residence Chateau duidelijk een muzikale achtergrond en kennis van muziek heeft. Wij zien uit naar een volgend muzikaal samenzijn!


nieuwsitem

Bewoners bezoeken Rosarium

Residence Chateau organiseert graag gevarieerde activiteiten, zo mogelijk buitenshuis. Eind juni brachten de bewoners een bezoek aan het Rosarium in het Westbroekpark.

Het Westbroekpark is een van Europa's mooiste parken, het dankt zijn ontstaan aan het 50-jarig regeringsjubileum van Koningin Wilhelmina.

Lees verder...

nieuwsitem

Verzorgd wonen op niveau

De oude dag doorbrengen in een ruim en luxe appartement in een monumentaal pand, is nog steeds de wens van veel senioren. Dat merkt ook Residence Chateau in het Van Stolkpark in Scheveningen. Men zet graag het wooncomfort en de levensstijl voort die men gewend is. Daar hebben senioren best iets voor over, zo blijkt uit de toestroom naar de particuliere ouderenzorg.

Lees verder...

nieuwsitem

Tekening toont verbondenheid

De dagelijkse activiteiten die bewoners van Residence Chateau hebben, scheppen al snel een band. In bijgaande tekening, gemaakt door een familielid van een bewoner, krijgt u een beeld van de band die twee van onze vrouwelijke bewoners hebben. Ook hier gaat het tijdens een activiteit – hier is dat bloemschikken – niet per se om het resultaat, maar het in verbondenheid delen van gedachten en gevoelens met elkaar.